Knjige "mazilice"

Namijenjene su djeci od navršene prve godine. Dijete se može igrati samostalno (naravno uz nadzor odrasle osobe), a možete i vi sudjelovati u igri tako da imenujete elemente i na taj način pomognete djetetu da širi vokabular.

Što je tiha knjiga?

Tiha knjiga je tekstilna knjiga s interaktivnim sadržajima u kojima dijete aktivno sudjeluje. Svaka stranica tihe knjige pomno je osmišljena kako bi dijete različitim aktivnostima razvijalo sposobnosti i kreativnost. Dijete na zabavan način uči prepoznavati boje, oblike, rješavati probleme, razvija finu motoriku i koordinaciju oko-ruka, uči svakodnevne vještine (kopčanje gumbića, kvačica, patentnih zatvarača, drukera, čičak-traka, vezanje cipela). Svaka knjiga prilagođava se dobi djeteta, pa što je dijete starije, to su i aktivnosti zahtjevnije. Tako će knjige za one najmlađe biti orijentirane na upoznavanje različitih tekstura i materijala (tzv. sensory book) s jednostavnim aktivnostima (povlačenje, okretanje i slično) dok će knjiga namijenjena starijem djetetu sadržavati i stranice s uključenim brojevima, složenije labirinte, igre memorije, pletenje pletenica, vezanje cipela i slično.

Cilj knjige je pomoći malom djetetu (u pravilu od 0 do 6 godina) da razvije sve motoričke funkcije u vezi s mišlju poput koordinacije i kontrole pažnje. To su bitne vještine koje zahtijevaju kontekstualizaciju i odgovarajuće vježbe: a to je uglavnom ono što tihe knjige nude.

Tiha knjiga nije zamišljena da se natječe s tradicionalnim ili školskim obrazovanjem, već da omogući djetetu da nauči ključne vještine i samostalnost uz razvoj kreativnosti. Aktivnosti koje nudi tiha knjiga privlače pozornost djeteta na zdrav način jer ga ne ometaju zvukovi ili slike televizijskog ekrana. Može se igrati mirno i koncentrirano kako bi učilo vlastitim tempom.

Materijali koji se koriste za tihu knjigu razlikuju se kako bi dijete razvilo osjet dodira. Za razliku od klasične knjige, tiha knjiga sadrži geometrijske oblike i predmete s kojima dijete može komunicirati. Teksture i komponente u ovoj interaktivnoj knjizi sigurne su za djecu.

Odaberi svoj proizvod

Copyright © 2022. Njurgica