"Tiha knjiga" - "Quiet book"

Tiha knjiga je interaktivna tekstilna knjiga osmišljena tako da dijete potiče na različite aktivnosti čime razvija vještine i stječe znanja. Knjige su namijenjene djeci od 2-6 godina. Personalizirane su i izrađuje se po narudžbi pri čemu sami odabirete stranice iz ponude.

Zašto djetetu pokloniti tihu knjigu?

Tihe knjige osmišljene su na temelju provjerenih obrazovnih pristupa kao što je Montessori pedagogija, na primjer, individualizirano poučavanje koje uzima u obzir specifičnosti i sposobnosti djetetam ali i nudi izazove.

Konačno, svako dijete se razvija i uči svojim tempom, a tiha knjiga je inteligentno rješenje za potporu njegovom učenju. Velik broj djece otkriva svoj veliki potencijal korištenjem pristupa poučavanju drugačijim od tradicionalnog koji zahtijeva stalnu prisutnost odrasle osobe. Većina će djece biti zadovoljnija ako mogu učiti vlastitim tempom i samostalno. Tiha knjiga ima brojne prednosti za djecu i roditelje, posebno u usporedbi s drugim obrazovnim aktivnostima i igrama:

  • Pospješuje psihomotorni razvoj djeteta kroz jednostavne zadatke koji zahtijevaju koordinaciju nekoliko motoričkih funkcija.
  • Unosi smirenost: dijete se može igrati i učiti u miru bez da mu dosadi: aktivnosti su mu dovoljno poticajne.
  • Potiče kreativnost dajući djetetu mogućnost izbora (odabir odjeće za lik, pomicanje 3-dimenzionalnih predmeta itd.).
  • Djetetu daje autonomiju: upoznaje se s tihom knjigom i uči je samostalno koristiti i bira zadatke koje želi obavljati. Roditelji ne moraju stalno biti uz dijete niti mu objašnjavati različite stranice knjige jer su one za njega osmišljene.
  • Dijete će se posebno veseliti samostalnom uspjehu u rješavanju zadataka, što ne znači da odrasla osoba ne može pomoći ukoliko to dijete zatraži.
  • Tiha knjiga je personalizirana i izrađena za Vaše dijete, što znači da neće postati jedna od onih "šalji dalje" igračaka, već će i nakon što ju dijete preraste ostati kao trajna uspomena.

Iako danas na tržištu postoje brojne kvalitetne interaktivne knjige, također djeci vrlo privlačne, njihov je glavni nedostatak što su izrađene od papira, a papir teško podnosi dječje, ne baš pretjerano nježne i ponekad nespretne prstiće. Kvalitetno izrađena tiha knjiga ostat će dugo vremena ista kao kad je kupljena.

I konačno, koliko ste si puta postavili pitanje "Što kupiti djetetu koje ima baš sve?". Možda ste pronašli nešto što ipak nema!

Odaberi svoj proizvod

Copyright © 2022. Njurgica